We weten weer wat gedaan…

Alhoewel ik soms wat inzit met het feit dat ons sociaal leven minder floreert dan vroeger, moet ik vaststellen dat het al bij al nog meevalt als je kijkt naar hoe druk onze weekends zijn. We spreken minder vaak af met vrienden omdat zij simpelweg veel minder tijd hebben sinds er kindjes bijkwamen, maar we gebruiken die vrijgekomen tijd om thuis orde op zaken te stellen, inkopen te doen, ons appartement wat meer in te richten, … Daar hadden we vroeger geen tijd voor omdat we soms amper thuis waren tijdens het weekend.

Op zich is de situatie nu ook wel leuk en rustgevend. Vroeger had ik heel fel het gevoel dat ik constant achter de feiten aan holde wat het huishouden betrof, maar dat is nu pakken beter. Er zijn overigens nog altijd rommelige kasten bij ons thuis (ik ben nu eenmaal geen huisvrouw pur sang), maar de grote chaos is zeker verdwenen. Ik heb ook weer tijd om muziek te beluisteren, te lezen, fotoboeken te maken… We vullen de vrijgekomen tijd dan ook zeer nuttig op.

Dit weekend gaan we verder op dit elan. Er moeten nog wat kerstcadeautjes gekocht worden (al ga ik dat vooral online doen), ik wil eindelijk eens de laatste fotoboek van Nieuw-Zeeland afwerken, de kerstkaartjes moeten geschreven en verstuurd worden en er ligt een hele stapel paperassen klaar om te sorteren en deftig op te bergen. Tussendoor moeten we ook eens nadenken over het eten voor oudejaarsavond en als de echtgenoot een ingewikkeld dessert wil maken voor de gasten, wil ik dat hij het eerst eens test. We denken er ook over na om een soort ludieke quiz in elkaar te steken voor kerstavond en dat zal ook nog wat werk vragen.

Als ik het zo eens allemaal opsom, lijkt het een serieus karwei te gaan worden. Ik moet tussendoor immers ook nog naar de kapper en naar de schoonheidsspecialiste. We hadden een vrije dag gepland morgen, maar nu heeft mijn gezondheid wat roet in het eten gegooid. Eerst zal ik dus de nodige rust moeten nemen, in de hoop dat ik er dit weekend eens goed kan invliegen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op We weten weer wat gedaan…

 1. LJ zegt:

  Wauw. Dat is dus de oplossing voor mijn vrijetijdsprobleem: dat onze vrienden aan kinderen beginnen! Helaas haasten ze zich daar precies nog niet mee 🙂
  Wat was het ingewikkelde dessert? *nieuwsgierig*

  Like

 2. Samaja zegt:

  Kunt ge geloven dat ik het eigenlijk niet meer weet? Hij had allerlei wilde plannen, maar hij heeft uiteindelijk brownies gemaakt naar het recept van Jeroen Meus. Dat was ook lekker, maar redelijk gemakkelijk om te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s