Appartement vs huis – ronde 2

Ik had dinsdag een hele klaagzang geschreven over problemen die opgedoken waren met de mogelijk aankoop van het huis in kwestie, maar aangezien die vragen al dezelfde namiddag grotendeels opgelost waren (blijkbaar mag je niet vertrouwen op het systeem bij de Dienst Stedenbouw van Stad Gent), klopte mijn verhaal al niet meer.

We zijn inmiddels naar het huis gaan kijken met mijn mama en die was enthousiast. Ze heeft sindsdien met geen woord meer gerept over meer kamers die moeten gekuist worden! De echtgenoot zijn ouders komen morgen kijken en zijn al enthousiast nadat ze foto’s gezien hebben. Schoonmoeder hing zondag al meteen aan de telefoon vol ideetjes voor de inrichting e.d. Een paar vrienden weten ervan en na het zien van de foto’s, was iedereen eveneens enthousiast. It looks like everyone’s on board! Zelf waren we ook steeds meer overtuigd van de keuze voor een huis, zelfs al wonen we graag op ons appartement. We hadden al visioenen over grote BBQs in de tuin en een instuif met al onze vrienden en familie erbij, Een bezoekje aan de bank stelde ons ook gerust dat het financieel allemaal haalbaar is, dus we zagen het helemaal zitten.

We hebben vanmorgen een ander huis van dezelfde aannemer gezien en dat stelde ons gerust qua afwerking e.d. We zijn ook nog eens naar ‘ons’ huis gaan kijken, al helemaal enthousiast en vol plannen. Dat enthousiasme verdween toen we zagen dat er een fout gemaakt is bij de constructie, waardoor de dressing zo klein is dat ze onbruikbaar wordt. De aannemer zegt dat hij gewoon eens een andere afmeting wilde proberen, maar volgens mij wil hij gewoon niet toegeven dat hij zich vergist heeft. In het andere huis dat als kijkwoning dient was dit nochtans wel in orde. En er zijn nog dingen die afwijken van het plan. Niets wereldschokkends, maar zo wordt het voor ons wel moeilijk om te weten waar we aan toe zijn. Er werd ons ook gezegd dat we de grootste tuin van de twee hadden en de prijs reflecteert dat ook, maar in werkelijkheid klopt dat niet en is het een stuk kleiner. De garage staat ook op een slechtere plaats en neemt meer tuin weg dan gedacht.

Ja, sinds deze middag is er serieus wat twijfel gerezen. Als de aannemer zich niet aan het plan houdt, kan je daar toch niet op vertrouwen? Het gaat hier tenslotte om veel geld, dan wil ik ook zeker zijn dat alles in orde is. Veel onderhandelingsmarge hebben we echter niet, want van zodra onze optie verstrijkt, staat er al een ander koppel klaar om onze plaats in te nemen… Al een geluk dat we deze middag plannen hadden, want ik had veel zin om me een potje te zetten bleiten. We hebben met ons appartement tijdens de bouw veel miserie gehad, ik heb echt geen zin om opnieuw zo’n ellende mee te maken. We waren zo zeker dat we deze keer een veel grotere grip op de zaak zouden houden, maar we zijn nog niet goed en wel vertrokken en we hebben al het gevoel dat we int zak worden gezet.

We hebben dus véél om over na te denken. Al een geluk dat we van pure adrenaline ineens het gevoel hebben dat we bergen kunnen verzetten.

To be continued…

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Appartement vs huis – ronde 2

 1. Zij zegt:

  Een appartement of een huis kopen.. Het gaat over een enorme som geld! Plus.. je wit toch echt een stekje helemaal naar je zin.
  Een enorme teleurstelling.. maar.. niet over een nacht ijs gaan!

  Liked by 1 persoon

 2. Samaja zegt:

  Doen we zeker niet hoor, morgen gaan we met de schoonouders kijken die er veel vanaf weten en we gaan nog onderhandelen met de aannemer. In onze regio is en blijft het een interessant huis, maar het moet idd helemaal onze goesting zijn he. T is moeilijk!

  Like

 3. Mrs. Brubeck zegt:

  Wij hebben 22 jaar geleden gebouwd en 12 jaar geleden verkocht en hier in Hoogstraten een bestaand huis gekocht waar we direct verliefd op werden… Hebben wel geen impulsieve beslissing genomen hoor, het gaat om teveel geld… Maar wel heeeeeel gelukkig nu!
  Ik wens jullie snel de juiste beslissing toe! 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. Pingback: Good things – Januari | Samajatalk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s