Appartement vs huis – de finale

Ja jongens, het is inmiddels al wat geweest met dat huis. We wilden er graag een garage bij, maar dat blijkt nu voor de aannemer zo moeilijk te zijn qua planning dat we het misschien beter door iemand anders laten doen. Alleen al een prijs opmaken heeft twee weken geduurd en blijkbaar heeft hij dus niet veel zin om het zelf te doen… Zucht!

We wilden ook graag eens samenzitten met de aannemer omdat we hem nu nog altijd niet gezien hebben en nog een aantal dingen willen uitklaren vooraleer we beslissen. We zijn met ons appartement veel te enthousiast geweest en hebben daardoor geen goede afspraken gemaakt, met alle gevolgen vandien. Dat willen we echt geen tweede keer meemaken. Het was echter enorm moeilijk om een afspraak te regelen. De makelaar beloofde het telkens, maar dan hoorden we ineens dagen niets meer, tot we zelf maar terugbelden en ze ons weer aan het lijntje hield. Het leek echt wel alsof alle moeite teveel was. Dit weekend hadden we er ons dan ook al mee verzoend dat het project hier stopte voor ons. Als het zo moet gaan, met veel gezaag om de aannemer gewoon eens te spreken, wat gaat dat dan niet zijn als we moeten samenzitten over de afwerking en bij eventuele problemen?

Uiteindelijk heeft de makelaar nu toch een afspraak gemaakt, nadat de echtgenoot zijn ergernis liet blijken. We zitten morgenavond samen met de aannemer om eens te overlopen of we bepaalde dingen zelf nog kunnen kiezen, wat we nu gaan doen met die garage, hoe ze het probleem met de dressing gaan oplossen, enz… We hadden er eerlijk gezegd al niet meer op gehoopt, dus nu moeten we terug de klik maken om ervoor te gaan en willen we het toch nog een laatste kans geven. De makelaar zei dat de aannemer aanvankelijk niet gewonnen was voor het idee om samen te zitten, omdat hij niet overtuigd was van het feit dat we serieuze kopers waren. Huh?! Waarom zouden we anders een optie nemen? Om onze tijd te verdoen?

We kijken dan ook met de nodige reserve en heel voorzichtig uit naar morgen. Alles zal eigenlijk afhangen van dat gesprek. Als het een vriendelijke man is die open staat voor overleg, kan het alsnog snel gaan. Als het een ambetanterik blijkt te zijn die niet open staat voor onze wensen, stopt het verhaal voor ons. Zo’n ideale locatie gaan we mogelijk niet meer vinden, maar als we teveel toegevingen moeten doen en met een slecht gevoel buiten stappen, is het sop de kolen op den duur echt niet meer waard. Man, wat is dit spannend!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Appartement vs huis – de finale

 1. Falderie zegt:

  Wat raar dat die man niet vlot tijd voor jullie maakt. Daar zou ik me helemaal niet goed bij voelen… Maar bon, voor hetzelfde geld waren het wat stomme misverstanden en blijkt hij erg innemend en meegaand te zijn. Ik hoop voor jullie!

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Wij vonden dat ook echt raar. Alle contact verliep tot nu toe via de makelaar en misschien is dat wel een oorzaak, dat mens heeft al meer dingen verzonnen dan de waarheid gesproken. We weten dus ook niet hoe zij onderhandeld heeft of wat ze over ons verteld heeft aan de aannemer. We zullen het morgen zien he, ik ben benieuwd!

   Like

 2. Zij zegt:

  Da’s inderdaad spannend!
  Maar ik vind het toch maar niks, dat die aannemer geen tijd voor jullie wou vrij maken. Je zou toch denken..
  Ik duim voor je, dat alles naar wens mag verlopen..

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Bedankt! Inmiddels is het gesprek achter de rug en zijn we alweer wat wijzer geworden. De aannemer is meer het type harde werker dan gladde verkoper, dus ik begrijp al beter dat hij niet inzag waarom we in deze fase al wilden samenzitten. Er moeten nog een aantal dingen uitgeklaard worden, dus de kogel is nog niet door de kerk. Het blijft dus heel spannend.

   Liked by 1 persoon

   • Zij zegt:

    Blij te lezen, dat dat de reden was, waarom de aannemer niet meteen wou samen zitten.
    Ik hoop, dat de laatste dingen ook snel uitgeklaard geraken. Ik duim in ieder geval voor je!

    Liked by 1 persoon

 3. Inge zegt:

  Ik duim voor jullie op een goede uitkomst! Wat lastig als de makelaar en de aannemer niet mee willen werken!

  Liked by 1 persoon

 4. Samaja zegt:

  Merci :-). Het is inderdaad al een gedoe geweest, maar goed, hopelijk zal dat het allemaal waard zijn!

  Like

 5. Evi zegt:

  Wat spannend zeg! Ik duim alvast mee voor een goede uitkomst!

  Liked by 1 persoon

 6. Samaja zegt:

  Bedankt! We zijn er nog steeds niet helemaal uit, maar ten laatste vrijdag hakken we de knoop door.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s