Good things – april

calendar-999172_960_720

 • We kregen bezoek van de beste vriend van de echtgenoot, samen met zijn gezinnetje. Het gesprek verliep wat moeizaam omdat de kinderen veel aandacht opeisten, maar we waren blij om ze nog eens te zien. Hopelijk zien we elkaar wat vaker, want slechts 2 keer per jaar, dat moet echt beter kunnen!
 • Eindelijk, EINDELIJK konden we overgaan tot de ondertekening van de aan- en verkoopbelofte voor het huis. Hallelujah! We weten nu wanneer we ons mogen verwachten aan de oplevering en kunnen al concreet plannen beginnen maken.
 • De vlotte verkoop van ons appartement was een zeer aangename verrassing. In 10 dagen tijd zat mijn taak als makelaar erop :-). Dit geeft ons zoveel meer ademruimte op verschillende vlakken. Ik prijs mezelf enorm gelukkig. Inmiddels is de compromis getekend en lijkt het erop dat de timing van de aktes voor de verkoop van het appartement en de aankoop van het huis prima op elkaar afgestemd zullen zijn. Wat een droomscenario!
 • Er stond een brunch op het programma, samen met vrienden die later dit jaar gaan trouwen. We hebben meteen al de hapjes voor het feest kunnen voorproeven en goedkeuren. Het wordt ongetwijfeld het feest van het jaar en dat zeg ik niet alleen omdat ik getuige mag zijn ;-).
 • We namen twee snipperdagen, waarop we tijd voor elkaar maakten. Het was nodig, onze weekends zaten immers behoorlijk vol en we voelden onze reserves slinken.
 • Ik sprak nog eens af met een vriendin die ik al niet meer gezien had sinds ik in januari op kraambezoek ging. Ik ging met een glimlach naar huis na onze koffieklets en met een warm gevoel. We hebben elkaar leren kennen via een gemeenschappelijke vriendin en toen die ons beiden ineens als een baksteen liet vallen, hebben wij elkaar helemaal gevonden. Soms kan het leven raar lopen!
 • Er werden twee baby’s geboren in de familie van de echtgenoot. Welkom Laura en Gust 🙂 !
 • Eind april kwamen de meisjes uit de rechten nog eens op bezoek, zodat we konden bijpraten en herinneringen ophalen.
 • We gingen naar een lentefeest bij familie van de echtgenoot. Er was muziek voorzien, een frietkraam en een dessertbuffet. Dat is toch helemaal anders dan mijn communiefeest van vroeger… Zoveel te beter eigenlijk, want ik heb daar in den tijd zelf niet veel aan gehad. We hebben met veel familieleden gepraat en vooral met mijn schoonouders is het echt een wereld van verschil in vergelijking met een paar jaar geleden. Ik had toen nooit durven hopen dat het tij nog zou keren.
 • Er is duidelijkheid over mijn vader zijn ontslagvergoeding en vanaf vandaag begint dus een nieuwe fase voor mijn ouders. Na de initiële ontreddering, beginnen we allemaal te zien dat er ook wel voordelen aan zitten. Niet in het minst omdat mijn vader een stuk aangenamer is als hij niet vol stress zit.
 • Er werd eindelijk gepraat over bepaalde veranderingen op de werkvloer. Eerlijk gezegd weet ik nog altijd niet wat ik ervan moet denken en wat de gevolgen voor mij concreet zullen zijn, maar ik heb mijn gedacht kunnen zeggen, dat is toch al iets.
 • Ik sloot de maand af met een gezellige avond met vrienden en een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste. Een beetje me-time, daar kikker ik altijd weer van op!

Het was geen onverdeeld positieve maand, want mijn vader werd bij het bedrijf waar hij al van voor mijn geboorte werkt aan de deur gezet wegens reorganisatie en daar maakte ik me toch serieuze zorgen over. De drukke weekends waren zalig en we hebben veel vrienden gezien, maar door het gebrek aan rust, heb ik wat last van kleine kwaaltjes. Die verdomde zere keel komt elke keer piepen als ik ook maar een beetje niet over mijn nachtrust gewaakt heb.

Mei belooft op sociaal vlak iets kalmer te worden, met als uitzondering het verlengd weekend rond moederdag, dat propvol zit. Er staat een concert van Mumford & Sons op de agenda, waar ik zeer benieuwd naar ben. En voor de rest doen we vol goede moed verder aan operatie lente. De echtgenoot kan na 2 weken gezonder eten alweer in het merendeel van zijn hemden, maar ik zie nog geen enkele verandering. Life is not fair 😉 !

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

36 reacties op Good things – april

 1. tifosanele zegt:

  Hier ook Mumford & Sons gepland in mei 😉

  Liked by 1 persoon

 2. greet zegt:

  Fijn dat je zo’n lang bericht kan schrijven over good things :-). Blij te lezen dat de ontreddering over het ontslag van je vader stilaan plaats begint te maken voor meer positieve gevoelens! Zo’n nieuws verwerken vraagt tijd.

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Ja, ik ben ook aangenaam verrast door al de leuke dingen van de vorige maand. Het helpt om het eens op papier te zetten, zo besef ik het des te meer. De grote emoties zijn inmiddels wat gekalmeerd over het ontslag van mijn vader, dus nu krijgen we een meer klare kijk op de situatie. En uiteindelijk blijkt die nog niet zo slecht te zijn.

   Like

 3. Haha, “life is not fair”, dat gevoel had ik ook toen Johan wilde afvallen en op heel korte tijd evenveel woog als mij. Boehoe! 😉

  Fijn alleszins dat je ondanks de struggles toch zo’n lang lijstje kan samenstellen!

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Mannen, ze beseffen niet half hoe gemakkelijk ze het hebben ;-). Ik ben ook dankbaar voor het toch lange lijstje. Ik zou dat al eens durven vergeten, dus het is meteen een goede oefening voor mezelf om mijn zegeningen eens te tellen.

   Liked by 1 persoon

 4. Kris10 zegt:

  Mooie opsomming! Toch veel leuke dingen he op zo’n korte tijd.

  Liked by 1 persoon

 5. Wij verkochten ons vorige huis aan mijn zus en haar man en een vlotte verkoop, dat is inderdaad geweldig! Een pak zorgen minder. Fijn lijstje, jammer dat niet alles fijn kan zijn, maar ik heb de indruk dat je alles wel positief probeert de benaderen en dat is ook niet onbelangrijk.

  Liked by 1 persoon

 6. Inge zegt:

  Een collega van me is onlangs bevallen van een Gust, zou dat toevallig zijn? 😉

  Liked by 1 persoon

 7. Oef, de compromis is getekend 🙂
  Wat een druk beestje ben jij, altijd in de weer…

  Liked by 1 persoon

 8. Falderie zegt:

  Mumford & Sons, heerlijk! Geniet ervan!

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Ik ben echt benieuwd. We gaan vooral omdat de echtgenoot hen zo goed vindt. Ik ken nog niet zoveel nummers, ik moet dringend wat beginnen ‘oefenen’ ;-).

   Like

 9. marliese9 zegt:

  Weet je dat keelpijn ook van je maag kan komen? Toen er bij mij ontdekt werd dat ik reflux had, werd er mij ineens duidelijk waarom ik te pas en te onpas keelpijn had. En dat ziet dan bij de huisarts ook gewoon rood zoals een keelontsteking. Los daarvan heb ik ook wel eens gewone keelpijn van vermoeidheid, ik zeg het maar omdat in het tot dan nooit met elkaar associeerde. Blij dat er toch veel leuke dingen voor je gebeurde in april 😊!

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Oh neen, dat wist ik niet. Ik denk overigens wel dat het bij mij van vermoeidheid is, ik herken de symptomen keer op keer. Maar ik hou het in het achterhoofd!

   Like

 10. Liese zegt:

  Mumford,and sons dat zal wel de moeite zijn denk ik! Veel plezier!

  Liked by 1 persoon

 11. Mrs. Brubeck zegt:

  Heerlijk lezen!
  En het helpt echt hé, om het zo op papier te zetten?
  Ik ben altijd benieuwd naar je volgende overzichtjes!
  Liefs!

  Liked by 1 persoon

 12. Zij zegt:

  Wat fijn zoveel leuke dingen!
  Ik vind het fantastisch voor je. En weet je.. als ik hier kom lezen, dan krijg ik altijd terug een beetje meer energie en zin om er ook tegenaan te gaan.
  Blij te lezen, dat je ouders ne ook de positieve dingen aan het ontslag van je papa zien. Zoiets is in ’t begin altijd een enorme klap om te verwerken. Hopelijk kunnen ze van heel veel leuke dingen gaan genieten.

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Mijn pa is alleszins al goed bezig. Hopelijk zal dat ook positief zijn voor mijn ouders als koppel… Leuk dat ik voor jou wat energie kan brengen, dat is echt een mooi compliment 🙂

   Liked by 1 persoon

 13. Drukke leuke weekends, maar ze kunnen heel vermoeiend zijn. Ik snak ook naar wat rust die er de komende dagen wat gaat aankomen. En voor je ouders, dat gaat goedkomen,…je gaat hem zien openbloeien,.is bij mijn papa ook zo gegaan……….

  Liked by 1 persoon

 14. Billy zegt:

  vergeef me dit off-topic berichtje, is echt een uitzondering die ik maak. Verwijder dit gerust na het lezen…
  Zoals je misschien al hebt gelezen op mijn blog, wil ik alle blogvrienden/lezers uitdagen. En wel met het volgende: ik stelde mij al vaker de vraag hoeveel die lezers/volgers van mijn blog nu eigenlijk wel zouden weten over mij. Dit is dus mijn vraag: vertel me alles wat je over mij weet. Ik ben echt benieuwd wie me het beste kent. Volg je me nog niet zo lang, aarzel dan niet om deel te nemen want ook van jou kom ik graag te weten wat je intussen al over me weet.
  Mail je weetjes door naar het mailadres dat ik voor deze reactie gebruikte. Deze uitdaging sluit af op zondag 8 mei om middernacht, denk er dus niet te lang over na. En doe geen moeite om nog een en ander over mij op te zoeken op mijn blog, want dit is tot maandag onzichtbaar voor iedereen.
  Alvast bedankt voor je deelname!!!

  Like

 15. Evi zegt:

  Mumford & sons, wat leuk! Groot gelijk trouwens dat je alle leuke dingen van de afgelopen maand neerpent. Als ik ze lees komt er iedere keer een glimlach op mijn gezicht 🙂

  Like

 16. LJ zegt:

  Mannen vallen altijd rapper af dan vrouwen. Allez bij ons is dat toch zo. Als het lief twee maanden op zijn eten let en gaat lopen dan valt hij 10kg af, ik doe daar een half jaar over. Kan ook aan mij liggen natuurlijk.

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Ik heb het nooit anders geweten. Als mijn ouders op dieet gaan valt mijn pa aan sneltempo af en mijn mama staat erbij en kijkt ernaar. Bij ons is dat niet anders. Nogmaals, het leven is niet eerlijk!

   Liked by 1 persoon

 17. Flavie zegt:

  Wij hebben momenteel een rustig weekend… waar ik zo naar uit kijk!!! 🙂
  Hier klaagt Zoetie dat hij te mager is en meer wil wegen, ik klaag dat ik te veel weeg en minder wil wegen… zoals je zelf zegt ‘Life is not fair’!! 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s