Good things – juli

calendar-999172_960_720

Juli was een mooie maand, waarin we vanalles te doen hadden en het toch niet te druk aanvoelde. Dat zal ongetwijfeld veel te maken hebben met het warme weer en het zonnetje, dat ons altijd weer meer energie geeft.

 • Er was een babyborrel bij de familie van de echtgenoot. We konden wat bijpraten met enkele familieleden en dat bleek ook nodig, sommigen wisten nog niet dat we een huis hadden gekocht… We bleven veel langer dan gepland en genoten van lekkere taart tussen de gesprekken door.
 • De kopers van ons appartement kwamen een paar dingen opmeten en waren nog steeds enthousiast, wat ons ook content maakt.
 • We onderhandelden met verschillende banken over de lening voor het huis en hebben daarbij nog wat van het beste voorstel kunnen afdoen. We hebben er behoorlijk wat tijd in gestoken en op het einde nog ferm op onze strepen moeten staan, maar dat loonde dus wel. Missie geslaagd!
 • Het petekindje van de echtgenoot werd 5 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden. Wanneer is hij plots zo’n grote jongen geworden?!
 • Ik ging eten met de vriendin die trouwt en het vrouwelijke deel van haar familie. Ze wil geen vrijgezellen, maar dit kwam toch aardig in de buurt. Lekker gegeten in Puur Luk trouwens, ik ga daar zeker met de echtgenoot nog eens terugkeren.
 • We spraken nog eens af met de zwangere vriendin en haar vriend. We babbelden honderduit en speelden met hun zoontje, een deugniet die zo guitig is dat je hem meteen alles vergeeft. We genoten van een leuke avond en lekker eten.
 • Ik liet mezelf nog eens onder handen nemen door de schoonheidsspecialiste. Ik heb een gemengde huid die bovendien elk seizoen een andere verzorging nodig heeft. Een gelaatsverzorging om de 6 weken is dan ook iets waar ik graag tijd voor maak. Het is daar trouwens zo gezellig dat het voelt alsof ik op de koffieklets ga :-).
 • We werden onverwacht uitgenodigd door de beste vriend van de echtgenoot om bij hem thuis te komen eten. We spreken elk jaar wel eens af in juli en meestal kunnen we genieten van mooi weer en een BBQ. Dat was dit jaar niet anders.
 • De Gentse Feesten waren in het land! We gingen naar Les Truttes kijken met mijn zus en een paar vriendinnen van haar en amuseerden ons kostelijk. Ik ging ook eens alleen met de echtgenoot in de namiddag om wat te kuieren en een terrasje te doen. Jammer genoeg moeten de echtgenoot en ik doorgaans alleen op stap omdat het enthousiasme bij onze vrienden naar een absoluut dieptepunt is gezakt. Het piekte wel een beetje, maar goed, het is nu zo. Dat belette me niet om ervan te genieten, het is en blijft uiteindelijk toch iets heel speciaals, die Gentse Feesten.
 • We zagen de veranderingen in ons huis, waar de laatste stage van de werken nu bezig is. De keuken is geplaatst, de badkamer is betegeld, … Nu moeten ze enkel nog de laminaat leggen boven en kleinere zaken zoals de plinten in orde brengen en dan kunnen we stilaan aan de oplevering beginnen denken.
 • Door het mooie weer spendeerden we meer tijd buiten en daar hadden zowel de echtgenoot als ik deugd van. Lezen op ons terras, ’s avonds buiten eten en het gevoel hebben dat de avond langer duurt dan anders. Zalig!
 • Er was veel tijd om te lezen en daar maakte ik gretig gebruik van. Dat ik ook vaak gewoon in slaap viel in de ligstoel op het terras, dat moet ik er wel bij vertellen ;-).
 • We hebben een paar goede koopjes kunnen doen in de solden, vooral dan voor de echtgenoot. Ik had minder succes, maar ja, voor de vrouwen blijven vooral de kleinste en de grootste maten over en daar kan ik niet veel mee doen.

Al bij al een fijne maand dus. De ruzie met mijn mama heeft me wel serieus wat stress bezorgd en ik ben teleurgesteld in bepaalde vriendinnen, die ineens van de aardbodem verdwenen lijken ondanks allerlei plannen om dingen samen te doen deze zomer. Maar goed, c’est la vie… Het laatste weekend van maand werden de echtgenoot en ik nog geveld door een infectie, waardoor we onze plannen moesten afzeggen, maar langs de andere kant deden die twee dagen rust ook deugd.

In augustus staat de langverwachte reis naar Ijsland op het programma. Ik ben volop met de voorbereidingen bezig en geniet daar erg van, wat heb ik er zin in! Daarnaast ga ik ook een avond naar de Lokerse Feesten en naar de Harry Potter tentoonstelling in Brussel. Alweer veel leuks om naar uit te kijken dus :-).

Hoe was uw maand?

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Good things – juli

 1. jessieclaes zegt:

  Ijsland staat hier ook op de must do lijst voor de komende jaren, héél benieuwd dus naar hoe dat zal gaan!

  Liked by 1 persoon

 2. Joni zegt:

  Ooh Les Truttes! En inderdaad, dat buiten ‘hangen’ 🙂 ik ben van beiden fan!

  Liked by 1 persoon

 3. Een mooie maand voor jou, toch?
  Onze juli-maand was te kort, die zou 60 dagen moeten tellen.

  Liked by 2 people

 4. Eilish zegt:

  Mijn dochters willen ook naar Brussel voor Harry Potter. Mij zegt dat echter niets.
  Je lijstje telt inderdaad wel wat good things om te koesteren lijkt me.

  Liked by 1 persoon

 5. Daar kijk ik torenhoog tegenop, de onderhandelingen met de bank,….mijn maand juli was leuk en druk 🙂 en veel gewerkt, maar nu vakantie dus bijtanken. Geniet van augustus en Ijsland ook torenhoge favoriet hier 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Samaja zegt:

   Het vraagt inderdaad wel wat tijd om een lening te regelen, zeker als je bij verschillende banken wil langsgaan. Kijk alleszins op voorhand al eens op internet om een idee te krijgen van de rentevoeten op dat moment, dan kunnen ze je al geen blaasjes wijsmaken.

   Like

 6. Falderie zegt:

  Benieuwd of Ijsland jullie zal bevallen. We mogen toch wel wat foto’s verwachten achteraf he? 🙂

  Liked by 1 persoon

 7. Billy zegt:

  die Ijslandreis is beslist iets wat ik ook zou willen, benijd je wel… 😉

  Liked by 1 persoon

 8. Evi zegt:

  Jij hebt een fijne juli-maand achter de rug denk ik 🙂

  Liked by 1 persoon

 9. sandravda zegt:

  Die Ijslandreis zal fantastisch zijn! Ben er zelf nog niet geweest, maar heb er al heel veel goeds over gehoord…

  Liked by 1 persoon

 10. Zij zegt:

  Blij te lezen, dat je zo’n fijne maand juli had! En dan nu uitkijken en aftellen naar jullie fantastische reis 🙂

  De expo Harry Potter was leuk, al moet ik toegeven, dat ik het toch iets spectaculairder verwacht had. Maar dat is natuurlijk subjectief 😉

  Liked by 1 persoon

 11. LJ zegt:

  O buiten lezen en eten, ons terras geraakt maar niet opgeruimd, ik moet er eens werk van maken!

  Liked by 1 persoon

 12. Super dat jullie zo’n goede deal bij de bank hebben kunnen onderhandelen!
  En dat de werken goed vooruitgaan, ben eigenlijk keibenieuwd naar hoe het er uit ziet / gaat zien allemaal, maar ik vermoed dat je daarvan geen foto’s gaat delen? 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s